If You Can Pass This BLS Pretest, You’re Ready To Pass The Actual Exam

Posted by Adam Rapp | BLS Pretest

Sep 11, 2017

Take this quick, comprehensive pretest to find out whether or not you’re ready to pass your upcoming BLS Certification course.


Are you getting your Basic Life Support (BLS) Certification soon and worried about passing the final exam? Don’t be – we’re here to help. This set of BLS questions and answers listed below is an extremely valuable tool to help you gauge how well you understand the material and whether or not you’re ready to pass the BLS final exam.

  

Taking a BLS pretest is also a great way to familiarize yourself with the format. We’ve all had that dreadful experience where you’ve studied the material inside and out, yet struggled on the actual exam because the structure of the questions threw you off. To truly prepare for any BLS course, you need to know the material and what to expect stylistically – and the best way to do so is by taking a BLS Practice exam.

  

If You Can Pass This BLS Pretest, You’re Ready For To Pass The Actual Exam | eMedCert

  

The following are only practice questions and answers; therefore they will not be seen on either our BLS Certification or BLS Recertification exams. However, they are a direct representation of the type of questions and the format you can expect to see on each of those final exams.

  

Answers are listed at the bottom of the page.

  

1.) In One-Rescuer BLS, when should you call 911 and get an AED after finding an unresponsive victim?

A. Before finding a victim

B. After determining unresponsiveness and using mobile device

C. After 10 cycles of CPR and ROSC

D. After opening the airway and looking for a foreign body

  

2.) What is the proper compression—to—ventilation ratio in Single—Rescuer Adult CPR?

A. 15:2

B. 15:1

C. 30:2
D. 30:1

  

3.) The pulse assessed in an adult cardiac arrest victim is called the ______ pulse?

A. Carotid

B. Radial
C. Temporal

D. Groin

  

4.) Assume a six-month-old child that has been ill and does not appear to be breathing has a pulse. You open the airway and began rescue breathing. What is the correct rate?

A. 8 - 10 per minute

B. 30 - 40 per minute

C. Every 8 seconds

D. 12 - 20 per minute

  

5.) You come upon an unresponsive person. You are unsure if you can feel a pulse. What is the next step?

A. Give two rescue breaths

B. Have a bystander check again

C. Begin CPR

D. Check in a different location

  

6.) Choose the proper order of the Adult Chain of Survival:

A. Recognition, Early CPR, Defibrillate, Advanced Life Support, Post-Cardiac Arrest Care

B. CPR, Recognition, Call EMS, Defibrillate, Advanced Life Support

C. Recognition, Defibrillation, CPR, Call EMS, Advanced Life Support

D. Recognition, Call EMS, Advanced Life Support, Defibrillate, Post-Cardiac Arrest Care

  

7.) For the purposes of BLS, below what age is considered an infant?

A. 2 years

B. 6 months

C. 1 year

D. 3 years

  

8.) You are caring for an infant found in a bathtub. Which of the following are true regarding AED use?

A. Use only if infant weighs > 10kg

B. Always use adult pads
C. Cannot be used

D. Dry chest before use

  

9.) During BLS assessment, you note an infant's pulse is 40. What is the next step?

A. Call 911

B. Chest compressions

C. Deliver two breaths
D. Monitor victim

  

10.) Which of the following describes the proper sequences of BLS?

A. C - A - B

B. 1, 2, 3, 4, 5

C. Pulse check, rescue breath, compression

D. Airway, breathing, compression


ANSWERS

1.) B

2.) C

3.) A

4.) D

5.) C

6.) A

7.) C

8.) D

9.) B

10.) A


If you struggled with this particular BLS pretest, we suggest looking into additional BLS practice exam questions and answers and reviewing your ACLS study material thoroughly before taking your ACLS exam. Otherwise, stop wasting your time and get certified! The links below will take you to our sign up page where you can complete your ACLS certification within hours and finally stop worrying about it. Good luck!