Can You Pass This PALS Pretest?

Posted by Adam Rapp | PALS Pretest

Apr 1, 2019

These PALS questions and answers are a great way to test your knowledge and get prepared for your actual PALS exam.


There is no better way to prepare for an upcoming Pediatric Advanced Life Support (PALS) Certification or Recertification course than by taking a practice exam. While most studying resources will only help in one particular area, a PALS pretest serves multiple purposes that will prove valuable when it comes times to pass your actual exam.



Perhaps the most obvious benefit to taking a PALS pretest is garnering the ability to gauge your current level of knowledge on the material. Not only does this allow you to get an overall idea of how much more you need to study, but it can also let you know what particular topics you need to devote more time to.

  

Taking a PALS practice exam is also a great way to get a feel for how the final exam questions will be formatted. Knowing what to expect stylistically will ensure you won’t be taken by surprise and you can dedicate all of your focus to the most important aspect of the exam – knowing the content.

  

PALS Pretest Questions and Answers | eMedCert

  

Below is a set of 10 PALS questions and answers that can be used to practice for your actual PALS exam. While these won’t be seen on our official PALS exam, they can be considered a direct portrayal of the types of questions you can expect.

  

Answers are at the bottom of the page.

  

1.) You are performing One-Rescuer CPR on a 10 month-old child when a second rescuer arrives. How does this impact CPR?

A. No change

B. Compression rate increases

C. Ratio changes to 15:2

D. Increase breaths to 22 per minute

  

2.) True/False: 100% oxygen should be used for the first eight hours, post-arrest.

A. True

B. False

  

3.) Your patient is injured in a high-speed car accident. You suspect internal bleeding and his BP is low. What intervention do you perform?

A. Bolus IV fluids

B. CPR

C. Apply tourniquet to both legs

D. Platelet transfusion

  

4.) Which of the following devices can safely be placed in a semi-conscious victim?

A. ET tube

B. OPA

C. NPA

D. Combitube

  

5.) Which of the following are potential signs of bradycardia?

A. Respiratory rate of 30

B. Brisk capillary refill

C. BP is greater than 70 + (2 x age)

D. Confusion



6.) A patient has been ill with a high fever and suddenly collapses. You arrive on the scene and note a rapid, thready pulse and cool extremities. What type of shock does this represent?

A. Anaphylactic

B. Allergic

C. Septic

D. Obstructive

  

7.) Which of the following serves as a marker of renal perfusion?

A. Blood pressure

B. Urine output

C. Hemoglobin

D. Absence of edema

  

8.) During resuscitation, ROSC occurs and the cardiac monitor is showing Third-Degree AV Block. The heart rate is 35. What intervention do you consider?

A. Chest compressions

B. Epinephrine

C. Transcutaneous pacing

D. All of the above

  

9.) True/False: 100% oxygen should be used for the first eight hours, post-arrest.

A. True

B. False

  

10.) You are administering procainamide for a wide complex rhythm. The QRS widens by 50%. What is the next step?

A. Stop titrating the dose

B. Bolus Lidocaine

C. Pacing

D. Increase infusion rate

  

ANSWERS:

1.) C

2.) B

3.) A

4.) C

5.) D

6.) C

7.) B

8.) D

9.) B

10.) A


If you struggled with this particular PALS pretest, we suggest looking into additional  PALS practice exam questions and answers and reviewing your PALS study material thoroughly before taking your final exam. Otherwise, stop wasting your time and get certified! The links below will take you to our sign up page where you can complete your PALS certification within hours and finally stop worrying about it. Good luck!